11 март 2013

Feng shui saveti za mršavljenje

Uređenje doma prema pravilima Feng shuija bazira se na stvaranju tople atmosfere u domu koji ukućanima nudi mir, sigurnost i obilje šansi za poboljšanje kvaliteta života.


Prema principima Feng shuija, ako želite da smršate, u vašoj kuhinji treba da preovladava plava boja.
Trpezarijski sto treba da bude prekriven plavim stoljnjakom i ukrašen plavom činijom ili vazom. Naime, plava boja deluje smirujuće, usporava aktivnosti i smanjuje potrebu za hranom.
Nasuprot tome, crveni detalji podstiču apetit. Zato ne bi trebalo jesti iz crvenog posuđa, niti koristiti crvene, podmetače, kuhinjske krpe, nameštaj, zavese ili bilo kakve detalje u ovoj boji.
Da biste izbegli nesvesno prejedanje, iznad stola postavite slike sa nekim pejzažem, cvećem, morem ili planinom prekrivenom snegom, jer ovi prizori deluju opuštajuće. Na zidove u kuhinji i trpezariji nikada ne stavljajte slike hrane.
Uzorci na dekoru, posuđu, nameštaju i ukrasima takođe deluju na našu podsvest. Ako vam nešto odvraća pažnju od jela, nesvesno ćete pojesti više nego što želite ili što vam je potrebno. Ono što najviše odvlači pažnju jesu tačke, krugovi i dijagonalne linije.
Kako biste smršali, Feng shui stručnjaci savetuju da na zid u kuhinji postavite veliko ogledalo kako biste videli sebe dok jedete i tako postali svesniji šta jedete i, na kraju krajeva, koliko jedete.
Takođe je važno da postavite paran broj stolica. Ako imate nepran broj članova porodice, stavite jednu viška zbog održavanja linije.

Tekst: Life Content
Izvor: Ljepota.ba

Skinuto sa sajta: http://www.lepotaizdravlje.rs

0 comments:

Постави коментар