07 март 2013

Analiza PXD Biopiramide: 6. Diskusija

Ovo istrazivanje razmatara zastitno dejstvo PXD Biopiramide na ljudsko bio-polje i unutrasnji balans organizma u zivotnoj sredini sa istovremenim dugotrajnim drazenjima od strane elektromagnetnih zracenja i geobioloskih polja sa stetnim dejstvom

Prilikom provere postavljenog pitanja posegnuli smo za psihofizioloskim instrumentima, koji nalaze naucnu primenu u istrazivanjima stresa i odmora. Ovo ispitivanje izvedeno je u skladu sa naucnom metodologijom anonimnih istrazivanja. Pokazano je da su ispitanici pozitivno reagovali po pitanju smanjivanja spoljasnjih opterecenja sa upotrebom PXD biopiramide.

Detaljnije mogu da se izvedu sledeci zakljuci.


Dermatoloska vodeca vrednost:

Dermatoloska vodeca vrednost predstavlja stresni potencijal organizma, smanjivanje dermatoloske vodece vrednosti svedoci o harmonizaciji prilikom opterecenja organizma. Pored cistih statistickih vrednosti sa visokim prioritetom treba da se obrati paznja i na geometrijske tokove funkcija kao meri unutrasnjeg balansa.

Srednje smanjivanje potencijala stresa kod svih ispitanika iz glavne grupe za vreme istrazivanja iznosi 35%. Linija trenda srednjih vrednosti kod ispitanika iz glavne grupe ima jasnu opadajucu tendenciju.

Kod ispitanika iz kontrolne grupe dermatoloska vodeca vrednost zavisi od momentalnog opterecenja. U kontrolnom ciklusu 3 srednja dermatoloska vodeca vrednost veca je od protokolarne neutralne vrednosti. Minimalanim placebom moze da se objasni ovaj skok.


Temperatura koze

Razvoj temperature koze je u korelaciji sa razlicitim faktorima kao npr kliimom, temperaturom u prostoriji i cirkulacijomm krvi. Povecana temperatura koze dovodi do prijatnijh osecanja. Relativno konstantna temperatura koze govori o izjednacavanju balansa ucesnika sa njegovim vegetativnim nervnim sistemom.Smanjenje krive srednje temperature koze kod ispitanika iz glavne grupe i povecana linija trenda ukazuju na prijatno osecanje kao posledica zastitnog delovanja PXD Biopiramide.


Srcani otkucaji:

U odnosu na spontane izmene spoljasnjeg i unutrasnjeg opterecenja signal srcanih otkucaja(otkucaji/minuti) reaguje u okviru jednog kontrolnog ciklusa. Postojanim uravnotezavanjem balansa organizma u sredini sa stetnim poljima moze da dodje do dugorocne izmene rezima srcanih otkucaja a sa tim i drazenja vegetativnog nervnog sistema.

Razvoj srcanih otkucaja je u saodnosu sa promenom varijabilnosti srcanih otkucaja. U osnovi postoje dva tipa reakcije u odnosu na dugotrajno drazenje elektromagnetnoh polja i stetnih geo-bioloskih polja. Dve vrste reakcija su tipicni odgovori organizma na stres zdravog organizma koje prilikom duzeg opstajanja mogu da dovedu do raznih patogenih bolesti.

Razvoj srcaih otkucaja deli se i istrazuje u skladu sa tipim reakcije. Kod ispitanika iz glavne grupe sa brojem srcanim otkucajima < 80 otkucaja u minuti moze da se utvrdi jassan trend u prsvcu normalne vrednosti. Sa smanjivanjem spoljasnjeg stetnog opterecenja upotrebom PXD Biopiramide moguci su blagotvorni efekti upravljanja ritmickih procesa organizma.

Kod ispitanika sa tipom reakcije > 80 otkucaja u minuti ovaj efekat nije moguce jasno utvrditi ovim istrazivanjem. Kljucni razlog za ovo je sto je u uzorku bilo svega nekoliko ispitanika sa ovakvim tipom reakcije.


Potrebna kolicina krvi

Povecanje potrebne kolicine krvi sa smanjenjem spoljasnjeg opterecenja deluje na namirivanje celija sa hranljivim materijama i kiseonikom. Povecanje potrebne kolicine krvi smanjuje mogucnost dobijanja srcanih obolenja i tako ima sustinski znacaj za odrzavanje zdravlja organizma.

Linija trenda srednje vrednosti potrebne kolicine krvi raste kod obe testirane grupe. Potrebna kolicina krvi kod ispitanika iz glavne grupe sa upotrebom PXD Biopiramide s krece bar u istom nivou kao u neutralnom merenju, a od 4-tog kontrolnig ciklusa se povecava(20%)

Srednja potrebna kolicina krvi kod ispitanika u kontrolnoj grupi najpre spontan tok, a potom opada. Ova tendencija ima osnovu u malom uzorku ispitanika koji imaju promenljiv pritisak.


Kriterijumi za varijabilnost srcanih otkucaja

Sledeci kriteijumi za varijabilnost srcanih otkucaja vazni su za ustanovaljavanje uzroka harmonizujuceg dejstva PXD Biopiramide.
  • Smanjivanje spektra RR intervala(IBI normal to normal),
  • Smanjenje ukupne energije svih komponenti vegetativnog nervnog sistema[ms2],
  • Smanjenje broja parova uzastopnih srcanih otkucaja koji imaju razliku vecu od 50 ms

Prirastaj trenutnog opterecenja omogucava jedan sirok spektar RR intervala koji su potrebni za uravnotezavanje unutrasnjeg balansa. Suprotno ovome omogucuju se smanjenja RR intervala (IBI tok) i zatvaranje harmonizacije uticaja.




Srednja duzina srcanih otkucaja kod ispitanika u glavnoj grupi se smanjuje, a satim i spektar RR intervala za vreme ispitivanja. Linija trenda srednje vrednosti duzine srcanih otkukcaja ima smanjujucu tendenciju.

Kod ispitanika iz kontrolne grupe primecuje se porast srednje duzine srcanih otkucaja za vreme trajanja ispitivanja.

Srednja ukupna energija vegetativnog nervnog sistema kod ispitanika iz glavne grupe u fazi neutralnih merenja je iznad vazecih normalnih vrednosti. Sa aktivacijaom PXD Biopiramide postoji jasna opadajuca tendencija totalne energije-Total Power (TFP)kod ispitanika iz glavne grupe u narednim kontrolnim ciklusima. Harmonizujuce dejstvo PXD Biopiramide smanjuje previsoku totalnu energiju ka okvirima normalnih vrednosti.

Srednja Energija vegetativnog nervnog sistema kod ispitanika iz kontrolna grupe polazeci od jasno niskog nivoa ima uzlaznu tendenciju za vreme trajanja istrazivanja. Srednje vrednosti razlicitih kontrolnih ciklusa sporadicno se menjaju u skladu sa trenutnim spoljnim negativni uticajiama.

Linija trenda razvoja srcanih otkucaja sa razlikom u duzini vecom od 50ms kod ispitanika iz kontrolne grupe za vreme ispitivanja jasno je opadajuca. Upotrba PXD Biopiramide pomaze uspostavljanju potrebnog balansa vegetativnog nervnog sistema.

Kod ispitanika iz kontrolne grupe linija trenda razvoja srcanih otkucaja sa razlikom u duzini vecom od 50ms, u periodu ispitivanja raste.



ZAKLJUCAK:



Rezultati ove naucne studije radjene metodom anonimnih ispitivanja potvrdila je dejstvo PXD Biopiramide na uspostavljanje unutrasnjeg balansa organizma. Placebo efekat nije moguce utvrditi kod ispitanika iz kontrolne grupe.

Na osnovu rezultata ovog istrazivanja preporucuje se upotreba PXD Biopiramide za smanjenje spoljasnjih stetnih uticaja elektrosmoga i patogenih geo-bioloskih polja u stambenom i poslovnom prostoru.

Zahtevi Medjunarodnog udruzenja za istrazivanje elektrosmoga IGEF za sertifikovanje IGEF pecatom “Provereno i preporuceno od IGEFa” u celosti su ispunjeni.

Slojsingen,22.03.2007

Paul Somer potpis i pecat

0 comments:

Постави коментар