19 септембар 2011

MERENJE ŠTETNIH ZRAČENJA


Merenje štetnih zračenja može da se izvrši na 2 načina: 1.) Radiestezijski ili direktno 2.) Indirektno, gde posebna specifičnost postoji kod geobioloških polja.
Kao što smo prethodno govorili radiestezijske alatke (visak, L-antene, rašlje, ... i dr.) su alatke sa kojima se na direktan način mogu detektovati štetna elektromagnetna zračenja, kao i geobiološka polja. 


U najnovije vreme elektrosmog, tj. elektromagnetno polje može da se izmeri uređajima za merenje elektromagnetnog polja, čime se ponovo ne može utvrditi njihova štetnost po ljudski organizam.
Što se tiče geobioloških polja ista se ne mogu detektovati direktno ni sa jednim instrumentom osim radiestezijski, a budući da se njihova oscilacija u trenutku kada čovek postaje neotporan na njihovo delovanje, pri kontinuiranom stresu, zadržava u organizmu, ona se mogu izmeriti indirektno preko merenja frekvencije nastajanja rezonance. Razlog nemogućnosti registrovanja geobioloških polja direktnim načinom je zbog toga što u dodiru sa geobiološkim poljem ne nastaje pokretanje elektrona, što je slučaj sa elektrosmogom.
Moderna nauka je razvila metode i tehnike, sa kojima se na indirektan način mogu detektovati elektrosmog i geobiološka polja, a indirektnost delovanja se može utvrditi preko promene i pogoršanja 4 suštinska parametara u zdravlju čoveka. 

  • -SC/GSR – vrednost propustljivosti kože (mereno u µSiemens-ima) -
  • - temperatura kože (merena u celzijusovim stepenima)
  • - otkucaji srca (u minuti)
  • - Amplituda volumena pulsa (predstavlja razliku između – maksimalne i minimalne količine krvi u okviru jednog srčanog ritma).
Ovi parametri se mogu meriti Rayonex-om, koji se zatim priključuje na odgovarajući softver, kako bi se pratile promene istih.
Ovakva istraživanja su predmet rada i najpoznatijeg svetskog instituta za istraživanje elektrosmoga, kao i delovanja geobioloških polja IGEF-a iz Nemačke.
IGEF radi i funkcioniše od 1990. godine, sa svojim sedištem u Birmingemu, Ujedinjenom Kraljevstvu, ispitivačkom laboratorijom u Šlezingenu, Nemačkoj i IGEF-om i Akademijom, u Španiji. Sastoji se od ekspertskog tima stručnjaka koji su od devedesete godine razvili metode za ispitivanje i potvrđivanje kvaliteta proizvoda koji vrše harmonizaciju i zaštitu od elektrosmoga i štetnog delovanja geobioloških polja. Sa tim ciljem IGEF je razvio zaštitni pečat, u formi dveju ruka, patentiran i zaštićen u Nemačkoj, kao potvrdu kvaliteta određenog proizvoda.
Kao kuriozitet u njihovoj istoriji, neophodno je navesti dobijanje sudskog spora, pri austrijskom vrhovnom sudu u Kicbilu http://www.mapcruzin.com/, protiv mobilne telefonije Max Mobil. 


Kao naučna institucija svoje projekte je locirao u nekoliko evropskih država kao Italija, Švajcarska, Nemačka, Švedska, ... Sarađujući sa više svetskih stručnjaka i institucija među kojima i Dr Nilom Čerijem sa Novog Zelanda, svetu iznose frapantne podatke o „Pogubnom dejstvu elektrosmoga i geobioloških polja“. 


Dr Nil Čeri u studiji izloženoj majа 2000. godine pred Parlamentom na Novom Zelandu i u junu iste godine u Italiji, Austriji, Irskoj i Evropskom parlamentu zaključuje da će najverovatnije Elektromagnetna zračenja (EMZ) izazvati mnoge neurološke bolesti i tumore mozga u narednih 10 do 20 godina. Oni će isto tako, povećati broj prevremenih porođaja, kancera, karakterističnih neuroloških i kardiovaskularnih bolesti. 


O opasnosti po zdravlje čoveka na sajtu Svetske zdravstvene organizacije objavljeno je preko 1000 projekata (http://www.who.int/topics/electromagnetic_fields/en/), gde su na konkretnim mestima u svetu primećena i evidentirana procentualna povećanja već spomenutih

0 comments:

Постави коментар