29 мај 2013

Geopatogena (Geovibraciona) štetna zračenja

Sam naziv govori da se radi o štetnom zračenju koje dolazi iz zemlje. Njihova karakteristika je da su niskofrekventna zračenja.

Geopatogene zone
Geopatogene zone


Zašto je patogeno?

Iskustvom raznih radiestezista došlo se do zaključka o štetnosti ovih zračenja na čoveka, životinje i biljke. Postoje senzitivni ljudi koji mogu da osete to zračenje, ali i na koje to zračenje može ostaviti veće posledice neko kod nekih drugih ljudi. Životinje se instiktivno sklanjaju od tog zračenja i one su u stanju da ga osete i sklone se na ono mesto gde ih nema. Postoji verovanje da mesta u kući gde legne pas je pogodno i za čoveka, ali tamo gde legne mačka tu postoji štetno zračenje. Na biljke ima takav uticaj da  one usporavaju rast, suše se  ili uopšte ne izniknu, ako se nađu na zonama štetnog geopatogenog zračenja.  Svojim uticajem menjaju membranski potencijal u ćeliji tako što je depolarizuju i hiperpolarizuju. Tako da se duga izloženost ovom zračenju smatra izuzetno opasnim, jer se menja elektromagnetna svojstva krvi. Na mestima gde su prisutna geopatogena zračenja često je povećan elektrostatički naboj, koji može uticati na pojavu depresije, agresivnosti, glavobolja, srčanih problema i dr.
Niskofrekventni vibracioni nivoi geopatogenih zračenja, izrazito su opasni po jajnike, moždane i krvne ćelije, kao i po koštanu srž.


Od čega se stvaraju zračenja?

Geopatogena zračenja mogu poticati od različitih faktora. Ti faktori mogu biti sledeći:
  • podzemne vode
  • podzemne šupljine, špilje, pukotine, kanali, tuneli…
  • smicanje tektonskih ploča
  • zračenje ruda i minerala
  • raspadanje organskih materija

Koje su posledice štetnog zračenja?

NA RADNOM MESTU: Neprijatan osećaj, teško disanje, nervoza, brzo umaranje, glavobolje, poremećaji srčanog ritma, oscilacije krvnog pritiska; potreba za kafom ili cigaretama kako bi se održao neophodni ritam rada, potezanje po tabletama, sklonost ka bežanju sa radnog mesta iz neobjašnjivih razloga, kod osetljivih lica nežne konstitucije dolazi do vrtoglavice, ponekad i do gubitka svesti, čestih mučnina i povraćanja; sa posla sa potpuno normalnim ritmom rada, ide se potpuno iscrpljen i razdražen.
ZA VREME SPAVANJA: Nemiran isprekidan i loš san, stenjanje, teško disanje, iako ste umorni pri leganju nikako ne možete da zaspite, ustajete umorniji posle spavanja nego kada ste legli, grčevi i hladnoća u rukama i nogama; utrnulost i ukočenost, poremećaji srčanog ritma, noćne oscilacije krvnog pritiska.

Skica uticaja štetnih zona na stambeni objekat
Skica uticaja štetnih zona na stambeni objekat.
Podzemni vodeni tokovi su plave boje.


Kako se zaštititi?

Postoji nekoliko načina:

1. Izmeriti prostor i odrediti gde se nalaze geopatogena zračenja i time napaviti nov raspored.

2. Stari narodi i naši preci su koristili prirodne materijale za gradnju kuća, tako da su najviše koristili slamu koja je lepljena sa blatom, a slama je poznata kao prirodni zaštitnik od štetnog zračenja. Ovde se izdvajaju još neke biljke kao što je paprat, kopriva…

3. Koristiti proizvode za zaštitu koji su sertifikovani od zvaničnih institucija. Ovde bih izdvojio PXD BioPiramidu koja ima sertifikate od dve zvanične institucije: IGEF instituta iz Nemačke i BION instituta iz Slovenije. Detaljnije o njoj pročitajte na ovom linku.
PXD BioPiramida
PXD BioPiramida

Zdravstveni problemi i njihova povezanost sa štetnim zračenjem govori o nužnoj potrebi čišćenja prostora od njih. U mnogim istraživanjima i merenjima dolazilo se do zaključka da osobe, koje su teško obolevale od različitih bolesti, bile izložene patogenom zračenju na mestima gde su provodile duže vreme. Treba imati na umu da samo zračenje slabi imunitet organizma što je dovoljan razlog za delovanje patogenih organizama na telo. Zaštititi se i povećati kvalitet života u 21. veku biće jedna od najvažnijih stvaki u životu svake osobe.

0 comments:

Постави коментар