06 март 2013

Analiza PXD Biopiramide: 4.5.5. Grafički prikaz smanjivanja broja uzastopnih parova srčanih otkucaja koji su pokazivali razliku veću od 50ms

Uravnotezavanje unutrasnjeg balansa sa cescim intervalnim skokom neophodno je kod veceg opterecenja, t.j. raste broj parova srcanih otkucaja, koji ukazuju na razliku vecu od 50ms. Njihov broj u periodu testiranja uocenih parova se procesuira. Program sukcesivnih IBI razlika automatski eliminise razlike koje su psiholoski nemoguce. Svi merni zapisnici se utvrdjuju kao procisceni sirovi podaci za varijabilitet srcanih otkucaja, kao gornja granica moze da se prihvati nivo od 25%. Takodje se zanemaruju vrednosti varijabilnosti srcanih otkucaja koji su posledica naglih pokreta ili drugih konfundirajucih varijabli.

Generalno, drazenje parasimpatikusa deluje sa sekun darnom brzinom i na ovaj nacin utice na aktivnost mirovanja srca. Povecanje aktivnosti parasimpatikusa dovodi do usporavanja i povecanja broja srcanih otkucaja.

Suprotno ovome, simpaticki nervni sistem moze da deluje samo sa sporim izmenama srcanih otkucaja. Dugorocna bioloska dejstva elektrosmoga ili geo-bioloskih polja sa stetnim uticajem povecavaju aktivnost simpatikusa. Da bi se izbeglo ovo drazenje ranije ili kasnije dolazi do izmena normalnih vrednosti ritmickih procesa organizma. Saglasno sa reakcijskim tipom ispitanici ispoljavaju razlicite psiholoske reakcije koje u osnovi mogu da imaju jedinstvenu energetsku osnovu.

Pregled merenih veličina:

Merne vrednosti nn50
Ciklus GK KK
Kontrolni ciklus 1 51,82 62,64
Kontrolni ciklus 2 55,18 34,64
Kontrolni ciklus 3 29,91 61,09
Kontrolni ciklus 4 36,09 71,09
CB 45,64 52,79

Studija PXD Biopiramida, razvoj uzastopnih parova srcanih otkucaja > 50ms


Linija trenda razvoja parova srcanih otkucaja sa razlikom izmedju otkucaja vecom od 50ms koja opisuje ispitanike iz glavne grupe u periodu testiranja jasno opada. Vegetativni nervni sistem deluje sa opadajucim balansom kao posledica umanjenja spoljasnjuh uticaja od strane PXD biopiramide.

Kod ispitanika iz kontrolne grupe u periodu ispitivanja linija trenda parova srcanih otkucaja sa razlikom vecom od 50 ms raste. Saglasno momentalnim opterecenjima ovih otkucaja u okolini ispitanika, menja se i njihov broj za vreme kontrolnih ciklusa ispitivanja.



Kompletan sadržaj analize PXD Biopiramide pogledajte ovde.

0 comments:

Постави коментар