19 септембар 2011

POSLEDICE ŠTETNIH ZRAČENJA PO ČOVEKA


Duga izloženost kompleksnom uticaju štetnih zračenja isključivo remeti energetsku strukturu bioloških sistema, a to se odražava tako što dolazi do pojave raznih oboljenja, kako psiho-mentalnih tako i fizičkih. Dugi uticaj štetnih zračenja kod slabije građenih ličnosti, dovodi do pojave najštetnijih oboljenja, pa čak i do smrti.
Najopasnija mesta su ona na kojima se čovek najduže zadržava, a to su krevet ili radno mesto. Uzimajući u obzir da ih ne možemo svesno uočiti, navodimo još neke od simptoma uz čiju ih pomoć možete prepoznati:
NA RADNOM MESTU: Neprijatan osećaj, teško disanje, nervoza, brzo umaranje, glavobolje, poremećaji srčanog ritma, oscilacije krvnog pritiska; potreba za kafom ili cigaretama kako bi se održao neophodni ritam rada, potezanje po tabletama, sklonost ka bežanju sa radnog mesta iz neobjašnjivih razloga, kod osetljivih lica nežne konstitucije dolazi do vrtoglavice, ponekad i do gubitka svesti, čestih mučnina i povraćanja; sa posla sa potpuno normalnim ritmom rada, ide se potpuno iscrpljen i razdražen.
ZA VREME SPAVANJA: Nemiran isprekidan i loš san, stenjanje, teško disanje, iako ste umorni pri leganju nikako ne možete da zaspite, ustajete umorniji posle spavanja nego kada ste legli, grčevi i hladnoća u rukama i nogama; utrnulost i ukočenost, poremećaji srčanog ritma, noćne oscilacije krvnog pritiska.

Štetne posledice geopatogenih zračenja

Opšta karakteristika geopatogenih zračenja je da su NISKOFREKVENTNA ZRAČENJA, koja u ćelijama živih bića izazivaju promene membranskog potencijala, tako što ih depolarizuju ili hiperpolarizuju.
Duga izloženost organizma geopatogenim zračenjima, može izazvati ozbiljan poremećaj koji dovodi do poremećaja elektromagnetnog svojstva krvi.
Na mestima gde su prisutna geopatogena zračenja često je povećan elektrostatički naboj, koji može uticati na pojavu depresije, agresivnosti, glavobolja, srčanih problema i dr.
Niskofrekventni vibracioni nivoi geopatogenih zračenja, izrazito su opasni po jajnike, moždane i krvne ćelije, kao i po koštanu srž.
IZVOR: “NATIONAL RADILOGICAL PROTECTION BOARD“ / ENGLESKA (http://www.hpa.org.uk/)

Štetne posledice tehničkih i kosmičkih zračenja

Opšta karakteristika ovih zračenja je da spadaju u VISOKOFREKVENTNA ZRAČENJA, sa izraženim prisustvom elektromagnetizma.
Veći deo tehničkih zračenja čovek je stvorio u poslednjih sto godina, pa još uvek ne može da se adaptira na njih.
U ćelijama izloženim vibracionim visokim frekvencijama, dolazi do elektromagnetnih poremećaja. Zbog intermolekularnog trenja, nastaje raspad aminokiselina i eliminacija masti. Budući da su masti u velikoj meri sadržane u nervnim ćelijama, vrlo brzo dolazi do razlaganja masti i do propadanja ćelija. Posledice toga su: RAZDRAŽLJIVOST, NESANICA, NESPOSOBNOST PAMĆENJA, DEPRESIJA, PSIHIČKI POREMEĆAJI
IZVOR: “NATIONAL RADILOGICAL PROTECTION BOARD“ / ENGLESKA
(http://www.hpa.org.uk/)

0 comments:

Постави коментар