04 март 2013

Analiza PXD Biopiramide: 4.1.3 Grafički prikaz razvoja srednje vrednosti kožne provodljivosti u glavnoj i kontrolnoj grupi



Pregled mernih vrednosti:


Srednje vrednosti kožne provodljivosti u glavnoj i kontrolnoj grupi
Ciklus Glavna grupa Kontrolna grupa
Kontrolni ciklus 1 1,27 1,08
Kontrolni ciklus 2 0,88 1,00
Kontrolni ciklus 3 1,06 1,15
Kontrolni ciklus 4 0,83 0,88
Srednja vrednost, 1,01 1,03




Tendencija razvoja provodljivosti kože kod ispitanika u glavnoj grupi (braon boja) izrazito opada i pored porasta srednje vrednosti provodljivosti u kontrolnom ciklusu 1.

Trend povećanja potencijala stresa u konrtolnom ciklusu 3 u suštini odreĐuje jedan ispitanik. Kod većine ispitanika u glavnoj grupi redukuje se potencijal stresa za vreme trajanja istraživanja i to zahvaljujući harmonizujućem dejstvu PXD biopiramide u svim kontrolnim ciklusima.

Srednje vrednosti provodljivosti kože kod ispitanika u kontrolnohj grupi sporadično se menjaju i u ontrolnom ciklusu 3, i čak postižu porast od skoro 10% u odnosu na neutralnu vrednost.

Nije moguće utvrditi uticaj placeba na osnovu standardnih devijacija u svim kontrolnim ciklusima. Pri relativno smanjenom nivou potencijala stresa prilikom neutralnog merenja kod svih ispitanika može da se vidi harmonizacijsko dejstvo osobeno kod pojedinih posmatranja ispitanika u glavnoj grupi.


 

0 comments:

Постави коментар