14 фебруар 2013

Piramide - večita misterija

Jedna od najvećih misterija u svetu predstavlja pitanje o svrsi piramida i piramidalnih građevina. Gledajući način građenja piramida, koji predstavlja veliki građevinski poduhvat u koji je potrebno uložiti dosta energije, pretpostavljamo da su imale veoma veliki značaj za te civilizacije u kojima su nastale.

Istraživanja poslednjih nekoliko desetina godina govore o funkciji piramida kao akumulatorima tkz. orgonske energije, što govori da piramide nisu bile samo grobnice ili mesta za određene religijske rituale, već su imale svoju primarnu svrhu,  a to je manipulisanje energijom za određene ciljeve.

Da bi što bolje upoznali i razrešili misteriju piramida, naučnici su pravili različite eksperimente. Jedan od eksperimenata je građenje nekoliko desetina piramida u Rusiji, od kojih je najveća bila visine čak 44 metra. Eksperimenti su se bazirali na uticaju energije piramide na čoveka, životinje i biljke. Rezultati su bili zadivljujući. Kod ljudi je bila povećana imunološka funkcija organizma. Takođe su merili uticaj na semenje različitih biljaka i ispostavilo se da, kada se posade, daju veći prinos za više od 30%. Još jedna karakteristika piramida je da energiju šalju uvis, odnosno emituju je na vrhu prema gore. Ispostavilo se još da hrana i lekovi koji se izlože delovanju piramida daju mnogo bolje efekte i rezultate pri korišćenju.
Sa druge strane imamo istraživanje indijca Kirti Betai-a koji je postavio 36000 piramida sa posebnim rasporedom dobijajući time specifičan energetski tok koji  služi za lečenje ljudi. Efekti izlečenja su začuđujući.
Indija Delhi piramida

Piramide možemo, na neki način, posmatrati i kao konvertore iz jedne vrste energiju u drugu vrstu primenjive energije za nas ljude. Kristofer Dan (Cristopher Dunn http://www.gizapower.com/ ) je u svom istraživanju pokazao da su piramide u Gizi bile sistemi za pretvaranje seizmičkih aktivnosti zemlje u energije koje su bile upotrebljive za tadašnji drevni narod. Takođe vremenom se došlo do saznanja da je sama primarna funkcija piramide zavisila od tekuće vode koja je morala da protiče pored ili ispod piramide. Tek u tom slućaju piramida je mogla da emituje energiju.

Reč „piramida“ ima sledeće značenje:
  •     pi – označava talas visoke frekvencije
  •     ra – zvuk spirale
  •     mi – sakupljanje ili privlačenje
  •     do – označava veliku građevinu
Postoji teorija da je sama piramida donosila život, odnosno životnu energiju na zemlju i samim tim energetski oplemenjivala okolinu. Voda je veliki sakupljač životne energije (orgon, ći, prana...) i tu energiju šalje u svim pravcima kada je prihvati. Sama piramida za rad koristi podzemne vodene tokove, dok podzemna voda privlači životnu energiju koja ujedno prolazi kroz piramidu, ali dejstvom njenog oblika ona uspeva da je zaustavi i akumulira u sebi i samim tim da je odašilje na okolinu. Ovo je slično načinu na koje Sunce funkcioniše šaljući svoju sunčevu energiju i tako delujući na svoje okruženje.

U poslednjih nekoliko godina veliku pažnju privlači planina Rtanj u Srbiji. Ona ne bi bila toliko interesantna da nema oblik trostrane piramide. Oblik je toliko savršen da je verovatnoća da priroda napravi tako nešto gotovo ravna nuli. Istraživanja sprovodi neprofitna ekološka organizacija „Duh Rtnja“.

Planina Rtanj

Rtanj ima neverovatno mnogo parametara koji nisu svojstveni prirodnim strukturama, da je za to potrebno posvetiti jedan ceo članak.  Ja ću istaći energetsko svojstvu planine Rtnja i prikazati sliku koja je napravljena sa polikontrastnom interferentnom kamerom, pogledajte:
Snimak PIP kamerom planine Rtanj

Merenjem instituta za bioenergetska merenja i istraživanja iz Beograda (BEMI Institut) došlo se do zaključka da su energetska zračenja na Rtnju orijentisana vertikalnim pravcem, dok se kod običnog brda prostiru u horizontalnom pravcu. Emisija ovih zračenja veoma povoljno deluju na ljude, životinje i biljke. Ovde treba istaći poznati rtanjski čaj koji je poznat po svojim lekovitim svojstvima.

Tema o piramidama, koje su građene po celom svetu, je večna tema, bar do onog trenutka kada budemo saznali kako da ih upotrebimo u pozitivne svrhe i da tako ostane na dobrobit svih nas na planeti Zemlji.

PXD Biopiramida

0 comments:

Постави коментар