19 септембар 2011

NEJONIZIRAJUĆA ZRAČENJA – POLJA KOJA UBIJAJU

Elektrodistributivne mreže sa velikom moći spadaju u objekte opasne po čovekovo zdravlje zbog jakih elektromagnetnih polja (EMP), kao i kompjuteri, električni kreveti, radari, električni pokrivači, TV aparati. Posledice ovih uticaja počinju da se pojavljuju ovih godina.

Rezultati istraživanja

Posebno su opasni efekti polja VN (visoko naponske) mreže od 50 do 60 Hz, niskofrekventni impulsni radarski sistemi i ekstremno niske frekvencije komunikacionih sistema velike moći. U produžetku sledi kratak izbor nekih zaključaka raznih istraživanja, gde rezultati ukazuju na sledeće:

1. Rizik umiranja od akutne leukemije se povećava 2,6 puta ako radite u elektronskoj struci

2. Ljudi koji su profesionalno izloženi nejonizirajućim zračenjima u poređenju sa svojim kolegama koje nisu pod uticajem tih zračenja, imaju skoro 7 puta veću verovatnoću dobijanja raka koštane srži i limfocita, a više od 4 puta verovatnoću razvoja tumora tiroidne žlezde. Mlade ličnosti između 20 i 30 godina imaju 55% veći rizik da dobiju rak.

3. Oko 10 do 15% svih slučajeva dečijih tumora, mogu se pripisati snažnim frekventnim EMP-ima koja se nalaze u njihovim kućama. Za decu koja žive u blizini visoko naponskih provodnika rizik se povećava za više od 5 puta nego kod one koja ne žive na takvim mestima.

4. Značajno povećanje broja prevremenih porođaja se povezuje sa uticajem električnih pokrivača i vodenih kreveta sa električnim zagrevanjem vode tokom zimskih dana.

5. Elektromagnetno polje 45 Hz moćnosti 100 mT izaziva rapidno formiranje triglicerida, a to ukazuje na verovatne srčane probleme.

6. Pronađen je 100% povećan broj prevremenih porođaja kod operatora kontrolnih TV ekrana/monitora u poređenju sa trudnicama koje nisu radile na takvim radnim mestima. Posmatrana je grupa od 1593 žena.

7. Klinička depresija i ubistva se blisko povezuju sa životom u blizini mrežnih visokonaponskih linija.

Pod uticajem tehničkih i kosmičkih zračenja, postoji izloženost POZITIVNOM NABOJU i tada se javlja STVARANJE TUMORNIH ĆELIJA, VISOKOG KRVNOG PRITISKA, BOLOVA I GRČEVA U SRČANOM MIŠIĆU.
Izloženost NEGATIVNOM NABOJU, dovodi do pojave UPALA, DEPRESIJE, UMORA, NEDOSTATKA ENERGIJE, KAO I DO HIPOFUNKCIJE IZLOŽENIH ORGANA.
IZVOR: “NATIONAL RADILOGICAL PROTECTION BOARD“ / ENGLESKA (http://www.hpa.org.uk/)

0 comments:

Постави коментар