30 јун 2011

Zračenje po prvi put dokazano

Ipak, sredinom maja je iz Australije došla vest o u kojoj se kaže da je štetnost zračenja po prvi put naučno dokazana. Dr Bruce Hocking je naučnik koji je sprovodio ovakva istraživanja u laboratorijskim uslovima i došao do zaključka da zračenje aparata može da izazove oštećenje nerava, koja dovode do raznih vrsta bolova ili smanjenja osetljivosti određenih čula.
Svoje tvrdnje on potkrepljuje konkretnim slučajevima iz prakse - u pitanju su ljudi koji su osećali bolove, obično u predelu glave, a za koje nikako nije mogao da bude pronađen pravi uzrok. Kod mnogih od njih je i primećeno slabljenje određenih čula: čula vida, ukusa ili dodira. Daljim je proučavanjem Bruce Hocking došao do zaključaka da produženo i često korišćenje mobilnog telefona može da izazove oštećenja nerava u glavi, i da je upravo tako nešto uzrok navedenih problema. Oštećenja nerava su bila najveća upravo u delu glave oko ušne školjke, baš onde gde se ostvaruje direktni kontakt sa aparatom.
On je u svoje rezultate istraživanja vrlo siguran, tvrdeći da su svi naučno dokazani i potkrepljeni nalazima iz laboratorije. Ostaje da sačekamo i druga istraživanja ove vrste, u kojima će nepristrasni naučnici ovakve nalaze potvrditi ili opovrgnuti.

Izvor: krstarica.com

0 comments:

Постави коментар