22 јун 2013

Vitamin D

Najveći neprijatelj kancera je imuni sistem.



Skorašnja istraživanja su pokazala da je imuni sistem kreiran tako da eliminiše kancer. Kada se počne sa medicinskim intervencijama kao što je hemoterapija i radijacija, imuni sistem se urušava i ne može da adekvatno odgovori na bolest.
Namirnice koje sadrze Vitamin D
Namirnice koje sadrže vitamin D


Vitamin D, steroidni hormon koji utiče na gotovo svaku ćeliju u telu, je jedan od najmoćnijih prirodnih boraca protiv raka. Receptori koji reaguju na vitamin D su pronađeni u skoro svakom tipu ljudskih ćelija, od kostiju do mozga. Jetra, bubrezi i druga tkiva mogu konvertovati vitamin D u Calcitriol, koji je hormonski ili aktivna verzija vitamina D i organi ga tada mogu koristiti za popravku oštećenja i iskorenjivanja ćelija raka. Vitamin D je u stanju da uđe ćelije raka i izazove apoptozu ili smrt ćelija raka.

Kada JoEllen Welsh, istraživač sa Državnog univerziteta Njujork u Albaniju, ubrizgala moćan oblik vitamina D u ljudske ćelije raka dojke, polovina njih je postalo smežurano i prestale su da žive za nekoliko dana. Vitamin D je radio na uništavanju ćelija raka bez bilo kojih štetnih nuspojava.
Suncanje i vitamin D
Sunčanjem do vitamina D

U ovim slučajevima potrebno je držati nivo vitamina D od 70 do 100 ng/ml ako je dobijena dijagnoza raka dojke. To možete postići direktnom izlaganju ultraljubičastom svetlu, ili ako to nije moguće, onda uzimajući dopunu sa vitaminom D3 . Vitamin D deluje sinergistički pri svakom lečenju bez neželjenih efekata.

0 comments:

Постави коментар