15 јул 2011

Tri dela slagalice mera

Za rešavanje problema elektrozagađenja neophodno je sprovesti tri različite vrste mera: primarne, sekundarne i tercijarne. Dr Karlo tvrdi da su sva tri nivoa mera apsolutno neophodne za obezbeđivanje odgovarajuće zaštite od elektrozagađenja. On je to nazvao Paradigmom javnog zdravlja.


Tehnologije primarnih mera deluju tako što sprečavaju neželjeno pokretanje zaštitne reakcije ćelijske membrane. One deluju na „uzrok“ problema i uključuju odgovarajuće slušalice, tehnologije aktivnog polja šuma (koje je razvila američka vojska) i tehnologije pasivnog polja šuma.
Tehnologije sekundarnih mera su one koje deluju na obnavljanje međućelijske komunikacije, čime mogu da ublaže „efekte“ izlaganja EMZ-u. One su najdelotvornije u spoju sa primarnim merama, i uključuju tehnologije suptilne energije, diode i neke priveske.
Tehnologije tercijarnih mera su one koje pomažu oporavak i popravljanje ćelijskih oštećenja. One deluju samo u spoju sa tehnologijama primarnih i sekundarnih mera, i uključuju hranjive materije, antioksidante i dodatke koji potstiču obnovu.
Kako bi obezbedili najveću moguću zaštitu, sva tri „sloja“ moramo pokrenuti istovremeno: zaštititi ćelije od direktne štete, ponovo uspostaviti zdravu međućelijsku komunikaciju i pružiti telu osnovne hranjive materije kako bi moglo da se obnovi i da ostane zdravo.
U vezi sa ta tri nivoa mera, dr Karlo kaže: „Kombinovani efekti elektrozagađenja koji pokrivaju sva tri okvira efekata su najozbiljniji zdravstveni rizik sa kojim smo se ikad suočili jer je to sveprisutan zdrastveni rizik koji sada podmuklo deluje u našim životima. To izlaganje ugrožava osnovne biološke procese, uključujući imunološke reakcije i druge fiziološke kompenzacione sisteme. Tako elektrozagađenje čini stanovništvo osetljivim i ranjivim na druge štetne uticaje iz životne sredine kao što su zagađenje vode i vazduha, slaba ishrana, izlaganje virusima i bakterijama, kao i fizički stres uzrokovan ekstremnom vrućinom ili hladnoćom i stresnim životnim događajima.“
Dok nepromišljeno srljamo u naš uzbudljiv visokotehnološki svet, takođe moramo da razumemo da svi zajedno učestvujemo u masovnom eksperimentu. Elektrozagađenje je vrlo stvarna pretnja današnjim i budućim generacijama. Delotvorne mere nisu luksuz, nego jednostavno nužda. Sviđalo nam se to ili ne, sve širi i nametljiviji elektromagnetni svet je tu i ostaće sa nama. Na svakom od nas leži odgovornost za preduzimanje preventivnih koraka koji će zaštititi nas, našu porodicu i buduće generacije.


Telefonski intervju sa dr. Džordžom Karlom, 5. juna 2007.

0 comments:

Постави коментар