03 март 2013

Analiza PXD Biopiramide: 3.2.3. Senzori za temperaturu

Sa ovim senzorom mogu da se mere promene temperature kože kod ispitanika za vreve izvođenja eksperimenta. Takođe temperatura kože indirektno pokazuje stepern prokrvljenosti kože. Vrednost se utvrĐuje preko jednog termometra postavljenog na unutrašnju stranu dlana sradnjeg prsta. Merna jedinica je stepen celzijusov (ºC).

Teoretski porast vrednosti temperature kože može da indikuje reakciju opuštanja, relaksacije ispitanika. Porast temperature kože kod jednog ispitanika može da se tumači kao smanjivanje protoka potrebne količine krvi , npr. Preko povezivanja sa energijom elektromagnetnih polja.

Uticaj elektromagnetnih polja na organizam najjasnije se može predstaviti sa mernim vrednostima kožne provodljivosti i temperature kože. Promena temperature kože može da se sagleda u zavisnosti od fiktivne vrednosti protoka potrebne količine krvi. Pri dugotrajnijim merenjima na temperaturu kože mogu da utiču i drugi faktori, kao npr. Klimatski uslovi. U tom pogledu značajno moče da bude istraživanje razvoja postojanosti krive koja predstavlja temperaturu kože.

Na krivi koja predstavlja temperaturu kože vidljivo je dejstvo i geobioloških zona sa štetnim uticajem. Organizam nije u stanju da održava konstantnu temperaturu kože dok je pod uticajem spoljnih sila, npr. podzemnih voda

0 comments:

Постави коментар