Stara poslovica kaže „Doručak ne daj nikome, ručak podeli sa  prijateljima, a večeru daj neprijatelju“. Naime, za doručak slobodno  možemo reći da je najbitniji obrok i predstavlja preduslov za dobar  početak dana. Pravilan i dobro izbalansiran doručak može značiti i bolje  rezultate na poslu. Važnost doručka treba češće spominjati, jednostavno  iz tog razloga što statistike pokazuju da preko 50 odsto ljudi uopšte  ne doručkuje.
Kada se preskoči doručak, neizbežan je umor u toku dana, jer vašem  mozgu i telu nestane energije za pravilno funkcionisanje. Obično osobe  koje preskaču doručak umesto jela piju kafu, puše ili konzumiraju neki  slatkiš. To može na kratko odložiti glad ili potrebu za hranom, ali nije  pametan izbor. Obično nepravilan doručak sa sobom povlači i prejedanje  za ručak, što je takođe nepravilno.
Dobar doručak uključuje mlečne  proizvode, kao odličan izvor proteina i kalcijuma, integralna peciva i  pahuljice, kao kompleksan izvor ugljenih hidrata. Pored ovih namirnica,  ujutru je poželjno jesti voće i povrće zbog vitamina i minerala. Čest  izgovor ljudi koji ne doručkuju je nedostatak vremena za pripremu obroka  i žurba. Međutim, kvalitetan i zdrav doručak se može napraviti za samo  nekoliko minuta.
Pred vama je nekoliko jakih razloga zašto ne treba izbegavati doručak...
Detaljnije: Danas 





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 comments:
Постави коментар