18 децембар 2011

MREŽNI SISTEMI – Pejreova mreža

Ovi sistemi otkriveni su u davna vremena,  o čemu svedoče građevine i  grobnice kod starih Egipćana, Grka i Rimljana, te južnoameričkih Indijanaca. Svi su oni poznavali glavne strane svieta, pa su svoje građevine, hramove i grobnice nastojali okrenuti u smjer sever-jug po glavnoj osnovi. Kao prva otkrivena mreža spominje se mreža francuskog lekara Francoisa Peyré-a. On je god. 1937. opisao ovu mrežu, kao mrežu kvadrata sa stranicama 4m x 4m, koja se dizala okomito iz tla, orijentisana na magnetski meridijan, pravca sever-jug. Istraživanja na ovom području su vrlo brzo zaspala, jer je izbio II Svetski rat.

Istraživanja ove Peyré-ove mreže su malo poznata, iako je on 1947. izdao knjigu: "Kosmičko-tehnička zračenja". Ova zračenja mogu se ubrojiti u po zdravlje nekad štetna, a nekad korisna. Zračenja su se mogla takođe otkriti u prvo vreme radiestezijskim putem i priborom. Bila je raspisana nagrada od 10.000 franaka onome, ko pronađe prvi aparat, kojim su se ova zračenja mogla registrovati i neutralizovati. Ova nagrada je dobijena 1951. godine. Zračenja ove vrste nisu u svim krajevima jednakog intenziteta. Zavise mnogo o geološkim slojevima kroz koje izbijaju iz središta zemlje na površinu, od građevina na površini kao što su tuneli, pristaništa, groblja, mikrobiološki pepeo i dr. Štetnost ili korisnost od ovog zračenja mogla je biti tokom vremena iskorištena za zdravlje ljudi, ali otpori su tome uvek bili vrlo veliki. Proći će još dugo vremena da se ovaj otpor slomi.

Kako pronaći ova zračenja? Potrebno je imati kompas i L antene. Kompas se stavi na sto i ustanovi pravac sever-jug. Pomičući se po toj liniji pronaći ćemo svaka 4 do 8 metara po prilici, ali uvek u istim razmacima pravce koji seku ovaj meridijan. Idući na pravac sever-jug, naći ćemo i paralelne pravce.

0 comments:

Постави коментар