03 децембар 2011

Limfni sistem i radiestezija

Limfni sistem organizma ima zadatak da sakupi i transportuje sve nepotrebne  belancevinske cestice, razne otpadne materijale i ostale cestice, koje uzrokuju štetne  posledice za coveciji organizam. To su na pr. delovi celija, koje više ne vrše ni kakvu  funkciju, ili su to bakterije. Sve su to uglavnom cestice koje zbog svoje velicine nisu u stanju  da se, radi male prohodnosti kapilara, uklone krvnim putevima. Drugim rečima, limfni  tokovi su kanalizacija ljudskog organizma.  Limfni putevi su razgranati po celom telu. U tom sistemu razlikujemo:   
1. Pazušne spletove limfnih cvorova (Nodi limphatici axillares) 
2. Preponske spletove (Nodi limphatici inguinales) 
3. Glavni limfni vod sa cisternom (Ductus thoracicus con cisterna) 
4. Crevni cvorovi (Nodi limphatici mesenterici) 
5. Medjurebarni cvorovi (Nodi limphatici intercostales) 
6. Cvorovi u predelu prsnih žlezda (Nodi limphatici pulmonales) 
7. Površinski vratni splet (Nodi limphatici cervicales) 
8. Potceljusni limfni cvorovi (Nodi limphatici submandibulares) 
9. Limfne žile (Vasae limphatice)  
10. Limfni kapilari    

Nabrojeni su najglavniji spletovi limfnih cvorova. Postoji vrlo velik broj limfnih žila,  koje idu svim delovima tela. Limfni kapilari sakupljaju otpadni materijal i šalju u  mrežu limfnih žila, koje se sastaju u limfnim cvorovima pojedinih spletova, a iz cvorova idu  samo sa po jednom žilom. Time se smanjuje broj limfnih puteva i na kraju ostanu samo dve  limfne žile, koje ulaze u venu (Subclavia d. i s.) i dalje u šuplju venu (Vena cava superior).

Pre ulaska u venu, limfa se snabdijeva limfocitima u limfnim cvorovima, koji su  zapravo uredaji za filtriranje limfe. Limfociti su vrlo važni kao obrambena tjelešca. Da se ne  bi limfna tekucina vracala natrag postoje limfni zalisci (Valvulae limphatic). Limfna tekucina  je bistra.   Prilikom infekcije nateknu cvorovi limfnog sistema u blizini  nastale infekcije. Kod  kanceroznih oboljenja nekog organa stvaraju se metastaze u limfnim cvorovima, oni oteknu.  Kod lekarske dijagnoze ovakve pojave imaju veliki znacaj. Pregled limfnog sistema sa  viskom obavlja se analogno onome kao kod pregleda krvotoka. Sa mentalnom  koncentracijom na odredjene delove limfnog toka, možemo poci od glave prema stopalima,  zadržavajuci se na pojedinim spletovima cvorova, od kojih su, narocito prilikom pregleda  važni pazušni i prsni cvorovi, te preponski cvorovi.  Iako se tada ne mora raditi o nekom zlocudnom oboljenju, potrebno je takvu osobu  uputiti na detaljan pregled i dijagnozu lekaru. Treba biti vrlo obazriv, da se kod takve  osobe ne izazove strah. U svakom slucaju mora se izbjeci davanje vlastite dijagnoze. To vredi i kod pregleda svih drugih limfnih puteva.

Poglavlje je iz knjige "Radiestezija II" koja je delo radiesteziste Smaila Dubravića.  


Vrhunski čistač našeg organizma. Sportisti ga zovu energetska bomba. Ima jako antitumorno dejstvo. 20 puta jači od kombuha čaja: PXD Ekstrakt od Kombuhe. Pročitajte više >>>


0 comments:

Постави коментар