20 јун 2013

Ho’oponopono i energetske blokade

Ho oponopono volim te hvala ti
Došlo je vreme kada ćemo morati, hteli ili ne hteli mi to da prihvatimo, da priznamo da je telo ipak sastavljeno od fizičke i energetske komponente. Mnogo godina unazad razni istraživači dolazili su do zaključka da je svest - podsvest ta koja određuje naše psihomentalno i fizičko stanje,jni faktor. Došlo se i do zaključka da je energija ta koja će naš život kreirati na način koji joj mi odredimo svojim mislima kojima se okružujemo tokom života.

Energija postoji i to je nesporno. Energija je podložna manipulaciji od strane naše svesti, pa nakon toga i naše podsvesti. Svidelo mi se poređenje Dr Hju Lena, koji kaže da je svest majka, a da je podsvest dete. Svi iz iskustva znamo da su deca veoma podložna uticaju odraslih, a naročito roditelja. Takođe, svi znamo da deca vole da imitiraju odrasle, jer misle da je to sasvim u redu i dobro za njih. 
Zamislite situaciju da dete od 4 godine vidi svog oca kako seče drvo motornom testerom i posle toga uzme i ono to da radi, pa ja mislim da bi se većini digla kosa na glavi kada bi to videli. Tako isto funkcioniše naša podsvest (naše unutrašnje dete). Ona ne zna šta je dobro, a šta loše, već prihvata sve što joj se kaže, sve što vidi i čuje.
Kada zaključimo da podsvest u procentu od 90% kreira naš budući život, odnosno transformiše našu energiju i šalje je u „one pravce“ na koje smo mi fokusirani u svesnom stanju, onda dolazimo do zaključka da imamo veliku odgovornost o tome kako ćemo i šta ćemo misliti, ili još preciznije donositi zaključke o raznim stvarima.
 

Šta su energetske blokade? One predstavljaju „odmetnute energije“ ili vrtloge koji ne poštuju prirodne tokove energije u telu, već ih blokiraju i skreću sa putanje. Pošto telo ne bi moglo da funkcioniše bez energije ovakvo kavim ga mi znamo (misleći na živog čovek, pošto energija ima u raznim oblicima, a razlikuju se u snazi, vibraciji ili frekvenciji itd.) ono na mestima gde postoje energetske blokade počinje da menja svoju funkciju i javlja se bolest, odnosno sam organ bukvalno iskoči iz sistema. Iz iskustva znamo kada se te energije odblokiraju i kada se uspostavi prirodan tok dolazi do izlečenja.

Kako se popraviti svoje zdravstveno stanje, a da ne dođe do drugog problema? 
Iznad smo definisali trojstvo:

Negativne misli (sećanja) --> Energetske blokade --> Bolesti

Ako problem rešimo na energetskom nivou, to ipak nije uzrok. Uzrok se nalazi u našoj svesti – podsvesti i postoji velika mogućnost da se posle nekog vremena javi problem na nekom drugom mestu ili čak na istom. Zaključak je da problem ipak treba rešavati na nivou svesti i podsvesti kao glavne uzročnike promena energetskih kretanja i stvaranja energetskih blokada u telu.

Gde bi se uklopio Ho’oponopono?
Svi koji su upoznati sa tehnikom znaju da se ona odnosi na čišćenje naših misli (svest) i sećanja (podsvest) iz glave. Definisali smo da su misli i sećanja glavni uzročnici svih životnih i zdravstvenih problema. U ovom slučaju nećemo znati koje misli i sećanja su dovele do problema, ali se možemo se fokusirati na problem i koristiti osnovni alat za čišćenje ponavljanjem dve reči ili jednu po ličnom osećaju: Volim te, Hvala ti.

Veoma je važno da se prema problemu ne odnosimo kao prema nečemu lošem, već da ga prihvatimo kao situaciju koja nam daje mogućnost da određene misli i sećanja sklonimo iz svog uma i time napredujemo mentalno, psihički i duhovno u životu. Brisanjem tih obrazaca iz uma naše energetsko telo počinje da se normalizuje i energetske blokada počinju da se rastapaju.  U ovom slučaju mogu se koristiti i neki pomoćni načini energetskih tretmana da bi ceo oporavak bio što brži.

Kako bi izgledalo uopšteno obraćanje naše svesti (majka) našoj podsvesti (unutrašnje dete), gde bismo obuhvatili sve probleme koristeći proces Ho’oponopono:

Za početnike:

Molim te oprosti mi za sva moja sećanja sa kojim sam blokirao i zloupotrebljavao moj život da teče nesmetano, žao mi je zbog toga, HVALA TI, VOLIM TE.

Za naprednije korisnike:

O moj dete oprosti mi za sve moje greške u mislima, delima, rečima i postupcima koje sam sakupio od trenutka moje kreacije do sada. Ja kao tvoja Majka sada ti opraštam za sve tvoje greške, strahove, nesigurnosti, krivice, frustracije koje si držao u sebi i molim te sada da ih otpustiš da bismo mogli zajedno nesmetano nastaviti ka miru i božanskoj svetlosti. HVALA TI, VOLIM TE.


Za neupućene, ukratko:

Šta je Ho’oponopono? Ovo je tehnika kontrole naše svesti i čišćenja naše podsvesti. Potiče sa Havaja. Osoba koja je zaslužna zbog toga što je tehnika došla do nas i što nam je dostupna za korišćenje je psihijatar Dr Hju Len (Dr Hew Len). Osnova tehnike je čišćenje misli ili sećanja koja se vrte u našoj podsvesti. Svi događaji u našem životu imaju svoj uzrok u tim sećanjima ili mislima koja se ponavljaju u podsvesti. Ovde dolazimo do zaključka da smo mi 100% odgovorni za svoj život, što je dobra konstatacija, jer bismo svi tražili problem u sebi, a ne u drugima. Detaljnije o tehnici u nekom narednom tekstu.


Vaš lični Bioterapeut
Bion institut logo
PXD Bioterapeut ploča

Sertifikovao BION institut iz Slovenije

0 comments:

Постави коментар