16 децембар 2013

Kombuhom protiv tumora i artritisa

Za Kombuha gljivu je većina čula. Od kombuha gljive se pravi drevno piće iz Kine koje se još zove „besmrtni eliksir“. Istorija pravljenja kombuha napitka traje više od 2000 godina i usmenim predanjima govorilo se da je kombuha veoma dobra za preventivno delovanje protiv kancera, kao i za borbu protiv ove bolesti, onda je tu artritis i druge degenerativne bolesti.

Kombuha napitak se pravi od zaslađenog čaja u koji se ubaci kombuha gljiva. Počeće fermentacija posredstvom simbiotičkih bakterija i kvasca. Kombuha gljiva nije bila popularna na zapadu do nedavno.
U prvoj polovini 20-tog veka, vršena su obimna istraživanja u Rusiji i Nemačkoj na temu kombuhe i njenog uticaja na zdravalja, a naročito u traženju leka za sve veću pojavu kancera.

Ruski naučnici su ispitali svoj region gde se koristio kombuha napitak i koji je nazvan „kvas od čaja“. Ispostavilo se da su ti stanovnici veoma imuni na rak. Ovo je dovelo do novih hipoteza u vezi korisnosti kombuha gljive. U Americi nije bilo ozbiljnih studija o korišćenju kombuha napitka, jer farmaceutska industrija nije videla svoj interes u tome. Zahvaljujući ruskim i nemačkim studijama koje su prevedene na engleski, na zapad je došla informacija o korišćenju komuha gljive i njena popularnost sve više raste. U Srbiji i okolnim državama poslednjih godina je potražnja za ovom gljivom veoma velika, jer je pozitivnih iskustava u jačanju i poboljšanju zdravlja sve više.
Što veća površina dodira kombuhe i čaja napitak će biti brže napravljen i kvalitetniji

Kombuha gljiva se isključivo poklanja, ali u poslednje vreme se i prodaje. Cena joj nije velika s obzirom koliko možete da dobijete sa korišćenjem kombuha napitka. Postoje i specijalni proizvodi koji su dobijeni po posebnoj tehnologiji kao što je PXD Ekstrakt od Kombuhe. Ekstrakt od Kombuhe (detaljnije o ekstraktu) je dobijen od 20 litara kombuha čaja koji je po posebnoj proceduri „sabijen“ u 250ml, tako da je njegov efekat nekoliko puta jači i efektivniji standardnog od kombuha napitka. Klasične kombuha napitke / čajeve još možete naći i u prodavnicama zdrave hrane gde se prodaju u flašama od pola litre.


Koje su prednosti korišćenja kombuha napitka?

DETOKSIKACIJA – Najveća korisnost kombuha čaja je detoksikacija organizma. U organizmu tu funkciju ima jetra. Detoksikacijom se u mnogome smanjuje mogućnost dobijanja kancera. Kombuha sadrži mnogo enzima i bakterija koje su korisne za organizam u smislu detoksikacije što dosta smanjuje opterećenje jetre i pankreasa. Napitak naročito sadrži visok procenat glukonske kiseline, dok su mnoge naučne studije pokazale da glukonska kiselina igra veliku ulogu u preventivnom delovanju protiv kancera. Ima dosta slučajeva gde su ljudi menjali svoj način života uz korišćenje kombuha napitka i time se lečili od tumora, i to bez korišćenja hemoterapije.

NEGA CELOKUPNOG ZDRAVLJA – Veliki sadržaj glukonske kiseline u kombuha napitku predstavlja veoma jaku preventivu protiv svih oblika artritisa. Izmeću ostalog podstiče se proizvodnja hijaluronske kiseline.  Samo hijaluronska kiselina pomaže pri smanjivanju bola kod artritisa, jer doprinosi poboljšanju kvaliteta hrskavice, pomaže vezivnom tkivu da bude eleastičnije, pa i smanjuje bore i tako umanjuje tragove starosti.

POMAŽE VARENJE – Prirodno fermetisana kombuha tečnost sa živim bakterijama i kvascima predstavlja probiotičko piće. Poboljšava varenje, borbu protiv kandide, koncetraciju, raspoloženje... Takođe, konzumiranje kombuha čaja redukuje i eliminiše stres, depresiju, anksioznost, fibromijalgiju...

JAČANJE IMUNITETA – Kombuha napitak sadrži u velikoj količini antioksidanasa, jer njihovi unosom u organizam mi povećavamo odbrambenu moć organizma i na taj način pojačavamo imunitet i nivo energije.


http://biopiramida.blogspot.com/p/pxd-ekstrakt-od-kombuhe.html
Kliknite na sliku za detalje


0 comments:

Постави коментар