22 септембар 2017

Pričajmo o opasnom zračenju koje je oko nas

Biogen logo
Udruženje “BIOGEN” je bilo organizator i domaćin 1. REGIONALNE KONFERENCIJE O NEJONIZUJUĆEM ZRAČENJU sa međunarodnim učešćem 24/25. oktobra 2015.godine.
Ovom prilikom potpisan je memorandum o saradnji (Srbija-Hrvatska-Slovenija) i formira se ALIJANSA ZA ZAŠTITU OD NEJONIZUJUĆEG ZRAČENJA JUGOISTOČNE EVROPE –  SOUTH EAST EUROPE NONIONIZING RADIATION PROTECTION ALLIANCE.

Jedan od bitnijih realizovanih ciljeva BIOGEN-a:
Na tržištu se pojavljuje mnogo ZAŠTITNIKA OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA. Našim dosadašnjim radom primetili smo da neki od tih uređaja JESU, ali veliki broj NIJE NIKAKVA ZAŠTITA. Naša misija i vizija, angažovanje i saradnja sa WHO, ICNIRP, ITU i mnogobrojnim naučno istraživačkim institucijama (u zemlji i svetu) krunisane su priznanjem. KRITERIJUMI koje BIOGEN postavlja (kroz stručna tela: Upravni, Stručni I Etički odbor te programski savet) kao i visok standarad BIOGEN-a za zaštitnike, utemeljen na principima nauke, biće ugrađeni u pravilnik o proizvodima za zaštitu od nejonizujućeg zračenja, koji je nedostajao. Njime će konačno građani biti zaštićeni od zaštitnika koji to nisu.

Svoj veliki dorpinos dajemo procesu predpristupnih pregovora s obzirom da su naši predstavnici: redovni članovi Nacionalnog konventa za poglavlja 27 (Zaštita životne sredine) i poglavlja 28 (Zaštita potrošača i zdravlja), stručni saradnici Zelene poslaničke grupe Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije, člnovi mreže Zelena stolica.
U duhu ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI GRAĐANA REPUBLIKE SRBIJE ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 72/2009 - dr. zakon, 88/2010, 99/2010, 57/2011, 119/2012, 45/2013 - dr. zakon, 93/2014, 96/2015 i 106/2015), kao i Pravilnika proisteklog iz tog Zakona, a po prvi put na području Jugoistočne Evrope , uspešno razvijamo i profesionalizujemo Metodu Tradicionalne medicine DETEKCIJA I ZAŠTITA OD NEJONIZUJĆEG ZRAČENJA - RADIESTEZIJA.
Ovu metodu razvijamo, pristupajući odgovorno obuci i školovanju novih generacija REGISTROVANIH RADIESTEZISTA, a prema Nastavnom palnu i programu odobrenom od strane KOMSIJE ZA T R A D I C I O N A L N U M E D I C I N U MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE I SEKCIJE ZA TRADICIONALNU MEDICINU SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA (čiji smo suosnivači od 2012. godine). Kao predstavnici i saradnici naučno - istraživačke delatnosti Instituta za bioelektromagnetizam i novu biologiju “BION” i Instituta za nejonizujuća zračenja “INIS” iz Ljubljane, Slovenija, EU. Imamo cilj da celokupno stanovništvo edukujemo i informišemo o štetnim efektima nejonizujućeg zračenja. Postavili smo VISOKE KRITERIJUME kvaliteta pred proizvođače proizvoda za zaštitu od nejonizujućeg zračenja, a time postižemo visok stepen kvaliteta tih proizvoda I odgovrnost u duhu Zakona o zaštiti potrošača i prema najvišim standardima WHO i EU.

Problem nejonizujućeg zračenja - mogućeg izazivača tumora



0 comments:

Постави коментар