12 фебруар 2013

Zračenja iz kompjutera / laptopa


Istraživanja su pokazala da dugotrajna izloženost radijaciji povećava rizik od svih vrsta tumora, karcinoma, leukemije, pobačaja, nesanice, anksioznosti, starenja kože, opekotina itd.

Dugotrajna izloženost radijaciji može izazvati opekotine kože, njenu isušenost, nabranost i starenje. Ova oštećenja kože su identična oštećenjima od sunca i prouzrokuju iste probleme. Većina elektronskih uređaja koje  koristimo tokom dana izlaže nas štetnim zračenjima.

Televizori, mikrotalasne pećnice, mobilni telefoni i kompjuteri emituju štetna zračenja. Da biste sačuvali svoje zdravlje koristite elektronske uređaje pažljivo i na način koji će štititi vaše telo od zračenja.  

Zračenja iz kompjutera su najštetnija po kožu zato što dugo sedimo licem ispred monitora koji najviše zrači. Zato je izuzetno važno da smanjimo ovu vrstu štetnog zračenja. 

Zračenja iz kompjutera mogu da  prouzrokuju loš osećaj i opekotine kože. Mnogi, 
narocito deca, nisu svesni te opasnosti, pa i dalje trpe loše zdravlje, a da za to  nemaju ni osnovnog objašnjenja, odnosno da su sve takve posledice vezane za upotrebu  kompjutera. 

Korišćenje laptopa ili LCD-a takođe ne isključuje negativne efekte zračenja. Treba znati da svi kompjuterski monitori emituju niske frekvencije zračenja. Laptopi i LCD monitori emituju slabije zračenje nego staromodni CRT monitori. Međutim, svi monitori emituju zračenja koja oštećuju vaše zdravlje i utiču na promenu vašeg izgleda.  

Zdravo rešenje je da koristite PC filter. Ovaj proizvod eliminiše deo štetnih zračenja monitora i štiti vas od njih.  

Takođe, korisno je da premestite kućište  kompjutera što dalje od vašeg tela. Na taj način ćete u značajnoj meri smanjiti zračenja koja utiču na vaše telo.  

Negativan uticaj štetnih zračenja iz kompjutera je vrlo aktuelna tema. Postoje mnogi istraživački dokazi koji objašnjavaju njihovu opasnost po zdravlje. Nažalost, ova tema se u javnosti često izbegava. Većina ljudi nije svesna štetnih posledica zračenja čak i kada je ono niskog intenziteta.

Zakon obezbeđuje osnovne zdravstvene i sigurnosne zahteve koje proizvođaći električnih proizvoda moraju da poštuju. Mnogi proizvođači poboljšavaju svoje proizvode da bi postigli manji intenzitet zračenja što im u poslednjih pet godina omogućava dostignuti tehnološki napredak.
Budite zdravi i tražite elektronske uređaje za koje ste sigurni da emituju slabu radijaciju!

Većina standardnih industrijskih monitora je prilagođena slaboj radijaciji. Međutim, treba znati da su i slaba zračenja opasna. Nivo zračenja kompjutera još uvek je dovoljno visok da izaziva zdravstvene probleme.  

Bitno je koristiti proizvode sa slabim zračenjem, ali koji su zaštićeni. Ako poslušate ovaj jednostavni savet, on može da vam pomogne da sačuvate vaše zdravlje i blagostanje.  

Zaštitnik koji možete koristiti za uređaje kao što su računar, laptop, TV, muzički centri itd. je PXD Mobičip.

0 comments:

Постави коментар