08 август 2013

ZANIMLJIVO: Povećajte energiju za 15 sekundi

Postoji mnogo različitih vežbi za povećanje nivoa energije. Postoje vežbe disanja mahom iz joga tradicije. Ove vežbe su zasnovane na disanju gde unosimo pranu koja je joga naziv za životne energiju dok se kod kineza naziva Či. Vežbe disanja su dobre i mogu da imaju veliki pozitivan uticaj na naše stanje.

Ovaj članak opisuje jednostavnu vežbu koja će vam omogućiti da brzo povećate svoj nivo energije kada se osećate umorno, bilo na poslu, ujutru ili u bilo kom trenutku. Ako radite posao energetskog lečenja, onda kada vam je energetski nivo nizak, ove vežbe će vam pomoći da se  pripremite za prikupljanje više energije neposredno pre ili posle tretmana.

Ova vežba traje tačno 15 sekundi , ali to može biti pravi punjač životne energije. Brzo osnažuje i takođe pomaže u čišćenju meridijana (energetskih kanala) u rukama. Krenimo:
  1. Ispravite se. Poželjno je ukloniti sat sa ruke , tako da neće smetati pri vežbi .
  2. Držite desnu ruku opruženu na dole sa dalnom okrenutim ka unutra.
  3. Pritisnite čvrsto svoj levi dlan na poleđini desnog dlana i pomerite ga brzo do ramena zadržavajući pritisak. Okrenite  desnu ruku za 180 stepeni da bi vaš dlan gledao spolja i vratite svoj levi dlan odozdo na gore sa istim pritiskom kao i ranije .
  4. Ovo sve treba da je oko 1 sekund. Okrenite desnu ruku opet sa dlanom ka unutra i ponovite prethodni korak još 6 puta, a to je ukupno 7 puta.
  5. Sada obavite istu vežbu, ali promenite ruke.
Slika ispod  pokazuje postupak:



0 comments:

Постави коментар