PXD Biopiramida

PXD Biopiramida neutrališe štetan uticaj geopatogenih (podzemne vode, šupljine...), kosmickih (Hartmanova i Kerijeva mreža) i tehnickih zracenja (elektrozagadenje) u Vašem domu, radnom prostoru... štiti preko 154 m2...

PXD Ekstrakt od kombuhe

... je najnoviji spoj dugogodišnje istocne tradicije i najsavremenije zapadne tehnologije. Daje izuzetne rezultate u smanjenju povecanih vrednosti holesterola i triglicerida u krvi, povecava smanjene vrednosti gvožda...

PXD Kraljica melem

Iskustva brojnih korisnika pokazuju da krema pomaže kod sledecih tegoba: upale, alergije, herpesi, bronhitis, reumatske tegobe na kicmi i zglobovima, hemoroidi, tegobe u stomacnoj šupljini (bolovi u debelom crevu, cir na želucu i dvanaestopalacnom crevu, prostata, jajnici, ranica na grlici materice), povišena temperatura, psorijaza, akne, ekcemi, proširene vene, upale uha i grla, konjuktivitis, diptrije, opstipacija, dijabetes, gljivicne infekcije...

PXD Mobicip

Smanjuje štetnost elektronskih uredaja za cak 96%. Korisnici ga najviše upotrebljavaju za zaštitu od štetnog zracenja mobilnog telefona. Radi na principu promene polariteta zracenja pri cemu ono postaje neškodljivo za coveka i okolinu...

24 август 2011

Šta je Kombuha?

Kombuha je neobičan kompleks mikroorganizama (kvasci i bakterije) sposoban da iz malog broja komponenata stvori obilje različitih nutritivnih i farmakološki korisnih supstanci. To su: glukoza, fruktoza, vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12, B15, vitamin C, biotin, folna kiselina, lecitin, mlečna, glukonska, i glukoronska kiselina, voćne kiselin (vinska, oksalna, limunska, sirćetna, malonska), neki enzimi, 14 aminokiselina, biogeni amini i neki antibiotici. Zbog ovakve sposobnosti kulture kombuhe, ne iznenađuje njen naziv čudesna gljiva i svrstava se u grupu gljiva značajnih lekovitih karakteristika.
Vitamin B1 (tiamin) pomaže održavanje mreže nervnih vlakana u organizmu. Zajedno sa vitaminom B2 i B6 redukuje depresiju i gubljenje pamćenja. Vitamin B2 (riboflavin) pomaže ćelijama da koriste kiseonik. Zajedno sa vitaminom A sprečava pojavu katarakte. Vič 53 (niacin) proširuje krvne sudove, povećava dotok krvi do rana i ubrzava njihovo zarastanje. Pomaže u održavanju zdravlja nervnog sistema i u formiranju hormona. Vič 55 (pantotenska kiselina) smanjuje broj sedih vlasi. Vič 86 (pridoksin) važan je za održavanje jakog imunološkog sistema. Pomaže formiranje belih krvnih zrnaca koja su najveći borci protiv infekcija u organizmu. Vičin 812 ne samo da smanjuje nivo zacepljenosti arterija -aminokiselinski homocistein, već menja homocistein u metionin, aminokiselinu koja sprečava pojavu raka.
Korišćenje vitamina B12 postaje ozbiljnije starenjem organizma, jer mu je teško da ga apsorbuje, pa je potrebno povećati njegovo unošenje. Biotin (vitamin H) pomaže prilikom razlaganja masti. Pomaže u redukovanju sedih vlasi i gubljenju kose. To je razlog što se biotin pojavljuje kao sastavni deo mnogih šampona. Folna kiselina je veoma važna za obnavljanje ćelija krvi. Nedostatak ovog vitamina ogleda se u lošoj krvnoj slici.
Vitamin C je supstanca koju kao i druge vitamine organizam ne može da proizvede. Sprečava skorbut, bolest arterija. Pomaže biosintezu kolagena, proteina koji čini strukturu kostiju., kože, krvnih sudova. L. mlečna kiselina reguliše ćelijsko disanje, sprečava stvaranje ćelija kancera. Reguliše pH krvi. Glukaronska kiselina stvara se u zdravoj jetri a dosadašnji pokušaji da se sintetički stvori nisu uspeli. Njena uloga u organizmu je da vezuje otrove nastale u organizmu u procesu metabolizma i unete spolja. Tako zarobljeni otrovi odlaze preko žuči u creva i preko bubrega u mokraću. Ova kiselina se ne resorbuje već se cela odstranjuje. Takođe, ona je i jedna od komponenata heparina koji održava nivo gustine krvi. Usninska kiselina ima jake antibiotske efekte. Smatra se da sprečava rast ćelija tumora. Aminokiseline su konstituenti proteina. U ljudskom organizmu dolazi do spajanja više od 20 aminokiselina u različitim kombinacijama pri čemu se formira veliki broj proteina. Prisustvo cisteina i metionina, u kombuha napitku je veoma bitno, jer metionin pomaže organizmu da se zaštiti od teških metala, kao što su olovo i aluminijum.
Antibiotski aktivne materije. Napitak kombuhe je aktivan prema nekim stafilokokama. Iz napitka kombuhe izolovane su sve supstance pod nazivom baktericidin i preparat MM. Primenjuju se u lečenju stomačnih bolesti. Napitak pokazuje izuzetnu antibiotsku aktivnost prema E. coli.


Ekstrak Kombuhe pogledajte ovde.

17 август 2011

SEMINAR - Igor Dragojevic

Igor Dragojevic, poznati radiestezista, priča o održanju optimalnog zdravlja, nastanku bolesti, energijama, energetskim tokovima, Kirlijanovoj fotografiji, štetnom zračenju, mikroorganizmima, o svom otkriću "BioG čipa", o septasolu...


VIDEO 1/12


VIDEO 2/12


VIDEO 3/12


VIDEO 4/12


VIDEO 5/12


VIDEO 6/12


VIDEO 7/12


VIDEO 8/12


VIDEO 9/12


VIDEO 10/12


VIDEO 11/12


VIDEO 12/12

Od raka pluća godišnje oboli 4.800 ljudi

„Trkom za dah"... Danas počinje kampanja posvećena prevenciji i ranom otkrivanju opake bolesti.

Sa 4.800 novoobolelih od raka pluća godišnje, najsmrtonosnijeg i najčešćeg malignog oboljenja, Srbija se nalazi na trećem mestu u Evropi. Broj obolelih se povećava, a ova opaka bolest sve je izraženija među ženama

Sa ciljem da građanima ukaže na važnost prevencije i ranog otkrivanja te bolesti, strukovna zdravstvena udruženja pod pokroviteljstvom Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje pokrenula su veliku kampanju „Tvoja pluća, tvoja odluka". Kampanja počinje danas „Trkom za dah" na beogradskom bazenu „Tašmajdan", a do 30. avgusta biće održana i u Subotici, Novom Sadu, Jagodini i Nišu.
Upravnik Klinike za pulmološku onkologiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine prof. dr Branislav Perin kaže za Press da je rak pluća na prvom mestu među kancerima od kojih obolevaju muškarci, a na trećem mestu kada je reč o ženama.
- Rak pluća nastaje nekontrolisanim rastom i razmnožavanjem ćelija pokrovnog i žlezdanog epitela bronhija. Spada u zloćudnije tumore jer samo pet do 15 odsto bolesnika preživi pet godina, odnosno period posle kojeg se smatra da je bolesnik izlečen - kaže Perin.
Simptomi ove bolesti obično se javljaju tek kada je ona zahvatila i druge organe.
- Bolest se uopšte ne ispoljava tegobama vezanim za pluća, nego za mesto gde je kancer metastazarirao - bol u glavi, nesvestice, bol ispod desnog rebarnog luka, bol u kostima - objašnjava Perin.
Od ukupnog broja obolelih, 90 odsto u Srbiji i umre. Direktor Klinike za medikalnu onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Davorin Radosavljević napominje da je stopa umiranja maltene izjednačena sa stopom obolevanja.
- Godišnje umre oko 3.000 pacijenata. Svega 20 odsto pacijenata kojima je bolest otkrivena u poodmakloj fazi može da se operiše, a veliki broj nažalost umre tokom prve godine - rekao je dr Radosavljević.
Najveći rizik da obole od raka pluća jesu pušači sa stažom od 15 do 20 godina.
- Samim tim, najbolji način smanjenja broja obolelih, pa i umrlih, jeste prevencija, odnosno izbegavanje faktora rizika, a to znači borba protiv pušenja. Svi oni koji smatraju da su u grupi sa povećanim rizicima, koji puše kutiju cigareta i više na dan i koji su stariji od 45 godina, bar jednom godišnje bi trebalo da naprave snimak pluća i posete pulmologa - ističe Radosavljević.

Izvor: www.pressonline.rs

13 август 2011

OPASNOST SE ZOVE – ELEKTROSMOG!

Elektrosmog nastaje oko svih potrošača električne energije kad su pod naponom. Dugotrajno izlaganje njegovom štetnom delovanju može dovesti do raka, depresija, glavobolja, nesanice kao i čitavog niza drugih bolesti i zdravstvenih tegoba

Mobilni telefoni su uzročnici moždanih tumora.

Sa ovakvom tvrdnjom, američke televizijske gledaoce je šokirao udovac Dejvid Rejnard. Objasnio je: „Tumor na mozgu moje žene se razvio iznad mesta na kojem je godinama držala slušalicu svog mobilnog telefona.“

Svojom izjavom Rejnard je pobudio veliku raspravu. O mogućim opasnostima po zdravlje, čiji bi uzročnici mogli biti ultra kratki talasi, kakve, na primer zrače mobilni telefoni. Ovi mikro-talasi su najopasniji deo područja elektromagnetnih talasa. Nazivaju se – elektrosmog. Nastaju svugde gde teče električna struja.

Na ovu opasnost su prvi ukazali radiestezisti. U međuvremenu je objavljeno više od 30 naučnih studija u kojima se tvrdi da postoji povećana mogučnost oboljenja od raka kod svih lica koja se izlažu dugotrajnom delovanju elektrosmoga.

Pionir istraživanja štetnog uticaja elektrosmoga u Evropi je svakako, dr. Ulrih Vormke, docent na Univerzitetu u Sarlendu, rukovodilac odseka za biomedicinsku tehniku. Prema njegovim rečima, Amerikanci su iz spoznaje o štetnosti elektrosmoga odmah povukli drastične poteze „Dozvoljena snaga emitovanja mobilnih telefona smanjena je sa sedam na – 0,7 vata“ upozorava dr Vormke.

Opasnost je uočila i Nemačka kancelarija za zaštitu od zračenja. Ona upozorava: „Emitovana energija sa antena radio i drugih mobilnih telefona dovodi do zagrevanja očiju, a zatim i mozga.“

Nisu samo mobilni telefoni izvori elektrosmoga, upozoravaju naučnici. Elektromagnetna polja nastaju na svim mestima gde teče električna struja, znači oko svakog električnog uređaja kad se napaja strujom. To su električni vodovi, televizijski prijemnici, kompjuteri, mikrotalasne pećnice, neonske cevi, sijalice koje štede struju, usisivači, radio-budilnici, bojleri za toplu vodu, svi mogući odašiljači i brojni drugi električni uređaji.

Posledice delovanja ovih i drugih uređaja mogu biti glavobolje, nesanice, neobjašnjivi umor, depresije, poremećaji srčanog ritma, smetnje u hormonalnom sistemu, slabost odbrambenog sistema organizma, rak, leukemija, promene gena. Naučnici dalje navode kao posledicu štetnog delovanja elektrosmoga slabljenje vida, smetnje u govoru, hroničnu iscrpljenost i promene u ponašanju.

Nemačko savezno ministarstvo za zaštitu od zračenja upozorava korisnike pejsmejkera, da mobilne telefone ne drže bliyu tog, za njih životno važnog uređaja. U blizini drugih, osetljivih medicinskih uređaja, kao i u blizini osetljivih instrumenata u modernim avionima, takođe se ne preporučuje korišćenje mobilnih telefona.

Uistinu, Nemačko savezno ministarstvo za zaštitu od zračenja još nije dokazalo da bi korišćenje mobilnih telefona delovalo na ljudski mozak, na ćelije i na nerve. Nejasno je kada nastupaju nabrojane i druge štetne posledice po zdravlje. Preovladavaju ocene da je moguće štetno delovanje na zdravlje ljudi korišćenjem mobilnog telefona samo vrh ledene sante opasnosti koje krije elektrosmog. Pri više od 4000 merenja elektromagnetnih zračenja u stanovima i u kancelarijama „Međunarodno društvo za istraživanje elektrosmoga“ naišlo je i na prisustvo neuobičajenih bolesti čije je poreklo bilo nemoguće objasniti.

Nemačka kancelarija za zaštitu od zračenja je i službeno potvrdila da elektrosmog izaziva razna oboljenja i brojne smetnje. Na tu opasnost su, inače, već odavno upozoravali radiestezisti,  a nauka je razvila osetljive merne uređaje, koji otkrivaju štetna zračenja i mere njihovu snagu.

Električni vodovi na krovu i televizijske antene su vrlo rasprostranjeni, iako se zna da predstavljaju veliki rizik kad se radi o leukemiji, raku i drugim oboljenjima.

Specijalne, zaštitne folije mogu smanjiti opterećenja izazvana elektrosmogom na zdravstveno podnošljivu meru.